La Trappe Nillis 33cl fles

Bierbrouwerij de Koningshoeven lanceert eerste alcoholvrije trappistenbier. Een uniek samenspel tussen traditie en innovatie.
Beschikbaarheid:: 76 op voorraad
Afleverdatum: 1 week
Fabrikant: La Trappe
€1,70 incl. BTW

€ 6,20 verzendkosten.

Gratis verzending vanaf € 50,00.


Bierbrouwerij de Koningshoeven brengt als eerste in de wereld een volledig alcoholvrij trappistenbier op de markt: La Trappe Nillis (0,0%). Het bier is het resultaat van een uniek samenspel tussen traditie en innovatie. Het is gebrouwen volgens authentieke receptuur, met gebruikmaking van duurzame grondstoffen en energiebronnen. Een deel van de opbrengst gaat naar projecten die de broeders van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Oeganda ontplooien.

Aangenaam bitter met karamelzoete afdronk

La Trappe Nillis is donker, amberkleurig met een gebroken witte schuimkraag. Het toegankelijke alcoholvrije trappistenbier heeft een aangename bitterheid en een ronde moutige, karamelzoete afdronk. De geur van mout en karamel vloeit samen met de frisse en fruitige aroma’s die de gist en hop voortbrengen.

De symboliek van de naam Nillis

De naam ‘Nillis’ is afgeleid van het Latijnse Nihil (niets) en Nullus (geen enkel). Daarmee doet La Trappe Nillis ook in naam recht aan wat het is: 0,0% alcohol en traditioneel 100% La Trappe. Maar er is nog een betekenis die van ‘Nillis’ een passende naam maakt. “Het is een verbastering van Nilus, dat verwijst naar de rivier de Nijl”, vertelt broeder Isaac, de prior van Abdij O.L.V. van Koningshoeven. Hij was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het alcoholvrije bier. “De Nijl ontspringt in Oeganda, waar wij als trappistengemeenschap een dochterhuis hebben, Our Lady of Victoria. De naam van dit nieuwe bier symboliseert daarmee ook onze verbondenheid met dat land.”

Meer informatie kunt u vinden op onze  website https://140.latrappe.nl/.

 

U dient er rekening mee te houden dat uw bestelling wat langer onderweg is dan dat u van ons gewend blijft, dit door de grote vraag naar La Trappe Nillis 0,0%