La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #40

Oak Aged batch #40 37,5cl Door het bier voor langere tijd op houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt. Quadrupel Oak Aged kent een gelimiteerde oplage.
Beschikbaarheid:: 122 op voorraad
Afleverdatum: 1 week
€12,80 incl. BTW

€ 6,20 verzendkosten.

Gratis verzending vanaf € 50,00.


La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged

In 2009 is Bierbrouwerij de Koningshoeven gestart een oude traditie in ere te herstellen door La Trappe Quadrupel te rijpen op barriques oftewel houten vaten. Deze traditionele manier van rijpen op houten vaten is in de 20ste eeuw steeds meer op de achtergrond geraakt. Het werd weer tijd om deze traditie weer nieuw leven in te blazen. Door het bier voor langere tijd op de houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt.
Dit bier kan vele jaren bewaard worden en is een pure verwennerij voor de echte bierliefhebber.
De volle, complexe smaak met de vele tannines zal bijv. ook menig drinker van andere dranken verrassen!
Juiste schenktemp.: 16° - 18°. De productie is limited (± 4.500 lt). 
Bij voorkeur de fles rechtop en op keldertemperatuur bewaren.

Enkel de batch die hier is vermeld, is voorradig in webshop en Kloosterwinkel.

Batch #40

Voor deze batch is de volgende verdeling van toepassing:

 Type vaten In batch 

Port
Nieuw Eiken High Toast
Nieuw Eiken Medium Toast

 75%
17%
8%

batch 40 uitgifte 18 maart 2021

Smaakprofiel:

Als basis voor Batch 40 zijn Portvaten gebruikt waar de La Trappe Quadrupel 22 maanden op heeft gerijpt. Daarnaast zijn er een aantal nieuw eiken vaten gebruikt die het houtkarakter van het bier verstevigen.

Het bier is licht troebel en heeft een roodbruine kleur. In het aroma komt duidelijk de geur van eikenhout naar voren, daarnaast zijn er ook licht fruitige aroma’s aanwezig. Wat meer op de achtergrond zijn aroma’s te herkennen die doen denken aan vanille, port en paddenstoelen.

De fijne koolzuurbelletjes en de relatief scherpe smaak geven het bier een redelijk droog mondgevoel. In de smaak is een mooie balans aanwezig tussen eikenhout, port en aroma’s van gedroogd fruit zoals rozijnen en vijgen. De afdronk is alcoholwarm waarbij de zoete smaak van karamelmout aanwezig is.

Batch 40 is geblend in November 2020.

Product labels