La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #41

Oak Aged batch #41 37,5cl Door het bier voor langere tijd op houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt. Quadrupel Oak Aged kent een gelimiteerde oplage.
Beschikbaarheid:: Niet op voorraad
Afleverdatum: 1 week
€12,80 incl. BTW

€ 6,20 verzendkosten.

Gratis verzending vanaf € 50,00.


La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged

vrijdag 11 juni 2021.
Tijdelijk uitverkocht.

Regematig zetten wij een aantal nieuwe flessen La Trappe Quadrupel Oak Aged online. Deze zijn echter snel uitverkocht. Wij verwerken eerst de openstaande orders voordat wij nieuwe flessen online zetten.

Maandag 14 juni 2021 wordt de online voorraad weer aangevuld.

In de kloosterwinkel bij de abdij verkopen wij ook La Trappe Quadrupel Oak Aged.
De kloosterwinkel is dagelijks geopend van 13:00 – 17:30 uur.
Reserveren van de La Trappe Quadrupel Oak Aged is niet mogelijk.
 

In 2009 is Bierbrouwerij de Koningshoeven gestart een oude traditie in ere te herstellen door La Trappe Quadrupel te rijpen op barriques oftewel houten vaten. Deze traditionele manier van rijpen op houten vaten is in de 20ste eeuw steeds meer op de achtergrond geraakt. Het werd weer tijd om deze traditie weer nieuw leven in te blazen. Door het bier voor langere tijd op de houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt.

Dit bier kan vele jaren bewaard worden en is een pure verwennerij voor de echte bierliefhebber.
De volle, complexe smaak met de vele tannines zal bijv. ook menig drinker van andere dranken verrassen!
Juiste schenktemp.: 16° - 18°. De productie is limited (± 4.500 lt). 
Bij voorkeur de fles rechtop en op keldertemperatuur bewaren.

Enkel de batch die hier is vermeld, is voorradig in webshop en Kloosterwinkel.

Batch #41

Voor deze batch is de volgende verdeling van toepassing:

 Type vaten In batch 

Rode Wijn / Gaillac / Braucol – Duras
Nieuw hout medium toast
Nieuw hout high toast

 90%
5%
5%

batch 41 uitgifte 5 juni 2021

Smaakprofiel:

Voor batch 41 heeft de La Trappe Quadrupel ruim 2 jaar gerijpt op rode wijn vaten afkomstig uit de Franse Gaillac streek.
Voor deze rode wijn zijn de druivensoorten Braucol en Duras gebruikt. De Braucol druif staat bekend om zijn pittige aroma’s van groene paprika’s, zwarte bessen en rode bessen.
Duras druiven staan bekend om hun body, structuur, kruidige aroma’s en fijne tannines.

Deze rode wijn heeft 3 jaar lang zijn smaak afgegeven aan de eikenhouten vaten die zijn gebruikt voor deze batch.
Bij het inschenken van dit bier valt direct het dieprode en ondoorzichtige uiterlijk op. De fijne koolzuurbelletjes zorgen voor een mooie schuimkraag. Krachtige aroma’s van hout en peper komen als eerst naar voren, opgevolgd door de zachtere aroma’s van rode wijn, donker fruit, vanille en karamel.
Deze batch kenmerkt zich door de robuuste invloed van de rode wijn. De smaak van de rode wijn begint vol en fruitig met hinten van rode en zwarte bessen, rozijnen en walnoten. Het hoge tanninegehalte geeft het bier een scherp en friszuur mondgevoel. Samen met de lichtzoete, moutige ondertoon van de Quadrupel resulteert dit in een harmonieuze finish.

Batch 41 kenmerkt zich als een perfect huwelijk tussen La Trappe Quadrupel, rode wijn en eikenhout. Serveer dit bier op een temperatuur tussen de 16 en 18°C om deze het best tot zijn recht te laten komen.

Batch 41 is geblend in februari 2021

Product labels