La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #39

Oak Aged batch #39 37,5cl Door het bier voor langere tijd op houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt. Quadrupel Oak Aged kent een gelimiteerde oplage.
Beschikbaarheid:: 93 op voorraad
Afleverdatum: 1 week
€12,80 incl. BTW

€ 6,20 verzendkosten.

Gratis verzending vanaf € 50,00.


La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged

In 2009 is Bierbrouwerij de Koningshoeven gestart een oude traditie in ere te herstellen door La Trappe Quadrupel te rijpen op barriques oftewel houten vaten. Deze traditionele manier van rijpen op houten vaten is in de 20ste eeuw steeds meer op de achtergrond geraakt. Het werd weer tijd om deze traditie weer nieuw leven in te blazen. Door het bier voor langere tijd op de houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt.
Dit bier kan vele jaren bewaard worden en is een pure verwennerij voor de echte bierliefhebber.
De volle, complexe smaak met de vele tannines zal bijv. ook menig drinker van andere dranken verrassen!
Juiste schenktemp.: 16° - 18°. De productie is limited (± 4.500 lt). 
Bij voorkeur de fles rechtop en op keldertemperatuur bewaren.

Enkel de batch die hier is vermeld, is voorradig in webshop en Kloosterwinkel (i.v.m. COVID-19 is de kloosterwinkel momenteel gesloten). Voor de beschrijving van alle batches klikt u hier.

Batch #39

Voor deze batch is de volgende verdeling van toepassing:

 Type vaten In batch 

Jameson Sherry Cask Whiskey
Speyside Sherry Cask Whisky
Nieuw Eiken High Toast 2018
Nieuw Eiken Medium Toast 2018 

 71%
18%
5,5%
5,5%

batch 39 uitgifte 7 januari 2021

Smaakprofiel:

Als basis voor batch 39 zijn whisk(e)y vaten gebruikt waar ruim 2 jaar La Trappe Quadrupel op heeft gerijpt. Deze vaten zijn afkomstig van destilleerderijen van het Ierse ‘Jameson’ en uit de Schotse ‘Speyside’ regio. Voordat deze vaten zijn gebruikt voor de rijping van whisk(e)y, dienden de vaten voor de productie van sherry. Aroma’s van beide dranken zijn herkenbaar in deze batch.

De geur van deze batch is erg fruitig waarbij direct het aroma van peer en donkere bosvruchten herkenbaar is. Op de achtergrond zijn zachte aroma’s van eikenhout en vanille aanwezig. Het mondgevoel begint scherp waarbij de whisk(e)y op een subtiele manier aanwezig is.

Naarmate de slok vordert, wordt de smaak zachter. In de afdronk voeren drop en zoethout de boventoon. De gebruikte whisk(e)y’s in dit bier zijn in tegenstelling tot de meeste Schotse whisky’s erg zacht van smaak. Dit resulteert in een uitgebalanceerd en toegankelijk bier.

Batch 39 is geblend in Augustus 2020.

Product labels