La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #38

La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged 37,5 cl Door het bier voor langere tijd op houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt. Quadrupel Oak Aged kent een gelimiteerde oplage.
Beschikbaarheid:: 206 op voorraad
Afleverdatum: 1 week
€12,80 incl. BTW

€ 6,20 verzendkosten.

Gratis verzending vanaf € 50,00.


La Trappe Trappist Quadrupel Oak Aged

In 2009 is Bierbrouwerij de Koningshoeven gestart een oude traditie in ere te herstellen door La Trappe Quadrupel te rijpen op barriques oftewel houten vaten. Deze traditionele manier van rijpen op houten vaten is in de 20ste eeuw steeds meer op de achtergrond geraakt. Het werd weer tijd om deze traditie weer nieuw leven in te blazen. Door het bier voor langere tijd op de houten vaten te laten rijpen ontstaat er een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt.
Dit bier kan vele jaren bewaard worden en is een pure verwennerij voor de echte bierliefhebber.
De volle, complexe smaak met de vele tannines zal bijv. ook menig drinker van andere dranken verrassen!
Juiste schenktemp.: 16° - 18°. De productie is limited (± 4.500 lt). 
Bij voorkeur de fles rechtop en op keldertemperatuur bewaren.

Enkel de batch die hier is vermeld, is voorradig in webshop en Kloosterwinkel. Voor de beschrijving van alle batches klikt u hier.

Batch # 38

Voor deze batch is de volgende verdeling van toepassing:

 Type vaten In batch 

- Witte wijn vaten 3 jaar gerijpt

- Witte wijn vaten 2 jaar gerijpt

- Witte wijn vaten 1 jaar gerijpt

 

38%

35%

27%

 

batch 38 uitgifte 24 augustus 2020 

Smaakprofiel:

Batch 38 bestaat uitsluitend uit barriques die gebruikt zijn voor de rijping van witte wijn. Er is een blend gemaakt van vaten waar de La Trappe Quadrupel één, twee of drie jaar op heeft gerijpt . De gebruikte witte wijn vaten zijn afkomstig uit het Zuid Franse kanton “Gaillac”.  Karakteristieke druivensoorten verbouwd in deze streek zijn de “Loin de l'oeil” en de “Muscadel”.  De wijnen gemaakt van deze druiven staan bekend om het lage zuurgehalte en de sterke fruitigheid.

Het bier heeft een roodbruine kleur met een lichtbeige schuimkraag van kleine koolzuurbelletjes. In tegenstelling tot de voorgaande batches die op wijnvaten hebben gelegen, zijn er in deze blend geen  nieuwe eiken vaten gebruikt. Doordat deze batch voor een groot deel uit vaten bestaat waar de La Trappe Quadrupel maar liefst drie jaar op heeft gerijpt, heeft het bier een bijzonder sterk aroma van hout en vanille. Deze geuren zijn direct waarneembaar na inschenken.

Door het gematigde koolzuurgehalte geeft dit bier een fijn en zacht mondgevoel. In de smaak voeren vanille en gedroogd fruit de boventoon, daarnaast zijn er ook kruidige en geroosterde aroma’s aanwezig. De afdronk is droog, alcoholwarm en fruitig, wat associaties oproept met de witte wijn.

Deze zachte en fruitige variant van deze Batch La Trappe Quadrupel  Oak Aged is een mooi degustatiebier om op een zomeravond van te genieten.

Deze batch is geblend in februari 2020.

Product labels