Welkom bij de Kloosterwinkel van Abdij Koningshoeven

Om verder te gaan moet u 18 jaar of ouder zijn.

Quadrupel Oak Aged #46 & Dubbel Koemelkkaas
Een unieke combinatie

23,30

  • Gratis verzending bij bestellingen boven de 75,- euro
  • Binnen 5 werkdagen bezorgd
  • De monniken van Koningshoeven staan aan de wieg van elk product dat in de abdij wordt vervaardigd.
  • 1x Quadrupel Oak Aged batch #46 - 37,5 cl
  • 1x La Trappe Dubbel koemelkkaas (gewicht: ca. 385 gr.)

* Maximaal 4 stuks per order te bestellen


Productomschrijving

La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #46 heeft 3 jaar gerijpt op rode wijn vaten afkomstig uit de Franse Gaillac streek. Deze streek is een zeer oud AOC gebied, bekend om zijn stevige rode wijnen.

Bij het uitschenken van het bier valt direct de donkere amberachtige kleur op, veel donkerder en ook troebeler dan de normale Quadrupel. Het bier heeft een subtiele fluweelzachte schuimkraag, met hele kleine koolzuur belletjes.

In de geur zijn krachtige aroma’s van vanille, gedroogd donker fruit en zijn direct waarneembaar. Deze batch kenmerkt zich door de zeer lange rijping op rode wijn barriques. Gedurende deze tijd is het bier zeer afgerond en zacht geworden, waarbij de bitterheid sterk is afgenomen.

De smaak is licht zoet, friszuur en mild, met fijne CO2 belletjes die prikkelen op de tong. Zeer verfijnd, warm en perfect in balans!

Als het bier opwarmt worden geuren van gedroogde dadels, vijgen, gedroogd rood fruit, rozijnen en walnoten waarneembaar. In de smaak komen de tannines vanuit het hout meer naar voren.

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 46 kenmerkt zich als een verfijnd degustatiebier. Een perfect huwelijk tussen La Trappe Quadrupel, rode wijn en eikenhout. De optimale serveer temperatuur van dit bier is rond de 16 en 18°C, bij deze temperatuur komt het bier het best tot zijn recht.

De La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #46 is heerlijk te combineren met onze La Trappe Dubbel Koemelkkaas. Het is die pittige smaak die deze kaas bijzonder maakt. Laat de kaas gerust wat langer liggen, dat komt de smaak alleen maar ten goede. De kaassmaak ligt op het puntje van de tong. De biersmaak volgt daarna en die combinatie vormt een aparte smaaksensatie.

LET OP: Online bieden we enkel een combinatie aan van de La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #46 met andere producten uit onze abdij.
Indien u graag alléén de La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #46 wilt bestellen kunt u terecht in onze fysieke kloosterwinkel bij onze abdij (Dagelijks geopend van 13:00 tot 17:30 uur).